Queen City Immigration Law

Adwokat Imigracyjny

Queen City Immigration Law jest kancelarią prawną w Charlotte, w stanie Karolina Północna oferującą pełen zakres usług imigracyjnych. Kancelaria koncentruje się na strategicznych potrzebach naszych klientów. Nasza firma specjalizuje się w zdecydowanej, inteligentnej i dokładnej reprezentacji prawnej zarówno dla pracodawców, jak i inwestorów. Wspieramy również rodziny i osoby prywatne na całym świecie oferując usługi dostosowane do indywidualnych potrzeb. Dysponujemy zespołem prawników i personelu posługujących się biegle językiem polskim, hiszpańskim, francuskim, i wietnamskim, którzy gotowi są świdczyć na rzecz naszych klientów usługi na najwyższym poziomie. Obługa w pozostałych językach może zostać zorganizowana na życzenie klienta.

DLA PRZEDSIĘBIORSTW

Sprawdź, jak szybko i wydajnie pomagamy pracodawcom zatrudnić najlepszych specjalistów na świecie.

  • H-1B: dla pracowników na stanowiskach specjalistycznych
  • H-2A: dla tymczasowych lub sezonowych pracowników rolnych
  • H-2B: dla tymczasowych lub sezonowych pracowników nie zajmujących się rolnictwem
  • L-1: dla pracowników w ramach transferu wewnątrzkorporacyjnego
  • O-1: dla osób o wybitnych zdolnościach lub z osiągnięciami w dziedinie nauki, sztuki, kultury, biznesu, sportu oraz filmu
  • P-1: dla osób przybywających do USA indywidualnie lub zespołowo celem wzięcia udziału w przedstawieniach artystycznych lub zawodach sportowych
  • R-1: dla duchowych do wykonywania działalności duszpasterskiej
  • Wnioski o kartę stałego pobytu dla pracowników w ramach EB-1, EB-2 oraz EB-3

DLA RODZIN

Gotowi na następny krok? Dowiedz się, w jaki sposób możesz wyemigrować do Stanów Zjednoczonych z powodu więzi rodzinnych.

  • Petycje o zieloną kartę dla małżonków, dzieci, rodziców i rodzeństw
  • Petycje o wizy K-1 dla narzeczonych w celu zawarcia ślubu w USA oraz wizy K-2 dla ich dzieci w wieku poniżej 21 lat
  • Petycje o wizy K-3 dla małżonków, dla których wniosek I-130 został już złożony, ale nie rozpatrzony, oraz wizy K-4 dla ich dzieci w wieku poniżej 21 lat
  • I-751: Petycje o zniesienie warunkowości stałego pobytu (petycje o wydanie 10-letniej zielonej karty dla osób, które uzyskały 2-letnią kartę poprzez małżeństwo)
  • I-90: Wnioski o wydanie nowej karty stałego pobytu
  • I-601, I-601A i I-212: Wnioski o uchylenie zakazu wjazdu
  • Petycje o nadanie zielonej karty dla ofiar przemocy rodzinnej na zasadzie VAWA (Ustawa przeciw przemocy wobec kobiet)

DLA INWESTORÓW

Rozważasz rozpoczęcie działalności lub inwestycję w biznes? Dowiedz się, jak wyemigrować do USA poprzez bezpośrednie inwestycje zagraniczne (FDI).

  • Program EB-5: umożliwia ubieganie się o zieloną kartę osobom posiadającym znaczny majątek i chcącym zainwestować co najmniej $500 000 w amerykańskie przedsiębiorstwo mogące stworzyć co najmniej 10 pełnoetatowych miejsc pracy
  • E-1: zezwala obywatelom wybranych państw, które ratyfikowały bilateralne umowy handlowe ze Stanami Zjednoczonymi (w tym Polski), na tymczasowy pobyt na terytorium USA w celu prowadzenia handlu międzynarodowego
  • E-2: zezwala obywatelom państw sygnatariuszy umów bilateralnych ze Stanami Zjednoczonymi (w tym Polski), którzy zainwestowali odpowienie środki w amerykańskie przedsiębiorstwo, na tymczasowy pobyt na terytorium USA w celu prowadzenia tam działalności gospodarczej

OBRONA PRZED DEPORTACJĄ

Grozi Ci postępowanie deportacyjne? Dowiedz się, jakich strategii i mechanizmów obronnych używamy, aby dochodzić Twoich praw.

  • Wniosek o uchylenie zakazu wjazdu lub nakazu deportacji z powodu wyroku karnego
  • Wniosek o uchylenie zakazu wjazdu lub nakazu deportacji z innych powodów
  • Wniosek o udzielenie azylu, wstrzymanie usunięcia lub przyznanie przywileju na podstawie konwencji w sprawie zakazu stosowania tortur
  • Wniosek o użycie prokuratorskiej swobody decydowania
  • Wizy U dla ofiar przestępstw, które są pomocne w procesie śledztwa

OBYWATELSTWO

Gotów na realizację amerykańskiego snu?

Dla wielu osób przybywających do Stanów Zjednoczonych ostatecznym celem jest uzyskanie amerykańskiego obywatelstwa, które można osiągnąć poprzez naturalizację. Osoba posiadająca zezwolenie na stały pobyt przez co najmniej 5 lat (3 lata w przypadku małżeństwa z obywatelem USA) i spełniająca pozostałe kryteria ma prawo złożyć do USCIS wniosek o nadanie obywatelstwa.

Nasi doświadczeni prawnicy pomogą zrozumieć wymagania naturalizacji i wskażą, co należy zrobić, żeby te wymagania spełnić. Pomożemy również w skompletowaniu informacji i dowodów, przygotowaniu pakietu aplikacyjnego, a także w nauce do testu na amerykańskie obywatelstwo.

Read Our Clients' Reviews

Helping Our Clients in Their Journey
  • “I'm glad I found one in Queen City Immigration Law.”

    Joshua

  • “P-1 Visa in 6 days. No one will beat this record.”

    Eugune

  • “Effective and helpful.”

    Ahn

  • “I cannot say enough wonderful things about my experience!”

    Marsha

  • “ If you want the job done right, he is definitely the man to call!”

    Devona

  • “Great community resource!”

    Former Client

  • “Easy and fast!”

    Chi

  • “AAAMMMAAAZZINNNGGG”

    Ashley

  • “Dependable and knowledgeable lawyer.”

    Corlette

  • “They care about their clients.”

    Ge

  • “Great Job!”

    Omnisun

  • “Very reliable!”

    Ashley

  • “Professional, prompt, and transparent.”

    Eric

  • “The best immigration lawyer in the business.”

    Herbert

  • “I would definitely hire Dinh if my case need further attention. ”

    H.R.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer ac sapien bibendum, blandit ligula sed, dignissim nunc. Etiam mollis sem commodo augue congue, eget maximus diam tempus. Mauris viverra scelerisque aliquet. Sed tincidunt metus feugiat lectus sollicitudin ultricies. Vivamus pulvinar fermentum vestibulum. Fusce vulputate venenatis aliquam. Sed facilisis ex non vulputate molestie. Aliquam eleifend eros a feugiat laoreet. Donec vel dolor quis justo porta maximus ac vel ligula. Integer sapien nulla, tincidunt vel tempus at, gravida ultricies purus. Vestibulum pharetra ipsum ut nunc aliquet, ac volutpat ligula elementum. Ut congue at sem id viverra. Pellentesque sed nisi malesuada, porttitor turpis quis, vulputate risus.

Cras pellentesque lorem leo, sed pulvinar massa lacinia in. Nunc tristique neque et justo iaculis, id aliquet turpis porta. Cras ac sodales dolor. Proin ultricies sem erat, sed accumsan nulla elementum id. Vestibulum quis diam semper, rutrum sem vel, lacinia tellus. Nullam ornare at risus quis ultricies. Etiam velit justo, semper id cursus id, tempor quis metus. Vestibulum convallis lectus sit amet ultrices porttitor.

Why Queen City Immigration Law?

We Pride Ourselves in Delivering a World Class Experience
  • Personalized Service

    No one client is the same. At Queen City Immigration we employ strategies that are unique to your goals and needs.

  • Responsive & Available

    You'll have direct access to our attorneys so you can get your questions answered quickly and honestly.

  • Multilingual Firm

    Our team speaks French, Vietnamese, Spanish, and Polish. Other languages are accommodated upon request.

  • 21st Century Approach

    We leverage technology to give you the convenience you and your case needs to be handled swiftly and remotely.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet

Our Blog

Recent Posts
  • Vehicle Restoration Business Owners Secure E2 Visas Thanks to Queen City Immigration Law
    Vehicle Restoration Business Owners Secure E2 Visas Thanks to Queen City Immigration Law
    Posted by Queen City Immigration Law

    Our team of Charlotte immigration attorneys of Queen City Immigration Law recently had the opportunity to represent and support two Finnish business ...

    Read More
  • Queen City Immigration Law Helps Obaika Racing Owner Petition for L-1 Visa
    Queen City Immigration Law Helps Obaika Racing Owner Petition for L-1 Visa
    Posted by Queen City Immigration Law

    Our Attorneys at Queen City Immigration Law were able to successfully petition for an L-1 Visa on behalf of our client Victor Obaika, an attorney from ...

    Read More
  • Foreign Athletes and Agents Working with Us Training Facilities for P Visa Status
    Foreign Athletes and Agents Working with Us Training Facilities for P Visa Status
    Posted by Queen City Immigration Law

    Athletes from all over the world have trained for their competitions and tournaments in the United States on visitor B1/B2 visas for years. However, ...

    Read More
Need Help Finding Something?